Tarteletter er i høj kurs

I Hjerm spiser de tarteletter i stor stil i dag, de har nemlig lavet deres egen tarteletfestival

Foto: Michael Andersen, TV Midtvest

Det er ikke helt mærkværdigt at der bliver holdt tarteletfestival i Hjerm, faktisk spiser vi her i Midt- og Vestjylland over dobbelt så mange tarteletter som i Sønderjylland, som ellers er den næst mest tarteletspisende del af befolkningen.

Faktisk spiser vi her i Midt- og Vestjylland hele syv gange så mange tarteletter som de gør nord for København.

Til festivallen i Hjerm, der bliver afholdt for første gang, kunne de nyde hele tre forskellige slags tarteletter, både klassikeren med høns i asparges, en med skinke, ærter og gulerødder samt en nyfortolkning med svinemørbrad og bacon.

Idéen til festivallen har været undervejs i noget tid.

- Vi har solgt tarteletter til Rock i Holstebro de seneste år, og vi kunne se at det gik bedre og bedre. Og så tænkte vi, hvorfor ikke lave vores egen tartelet fest, forklarer medarrangør Jan Kristensen.

Hele 255 dukkede op, hvilket svarer til en fjerdedel af byens indbyggere. Men Hjerm er faktisk kendt for tarteletter, i hvert fald ligger Danmarks største produktion af tarteletter, Humlum Dej, i byen.

På fabrikken i Hjerm producerer de mere end 50 millioner tarteletter om året. Hvilket betyder der bliver fremstillet omkring 13.000 af butterdejskopperne i timen - i døgndrift.

Og de seneste år er den danske klassiker ikke blevet mindre populær. På fabrikken i Hjerm har de udvidet deres produktion med 2%.

Lytter man til de besøgende på festivallen er det nok heller ikke en dårlig idé. En af dem fortæller, at hun sammen med hendes mand sagtens kunne spise tarteletter hver anden dag. 

03:58

Hjerm hylder tarteletten med en festival i aften. 255 har købt billet til den første festival.

Luk video