Tarok-film får pisk

Anmeldere: Filmen om Tarok mangler hestekræfter /ritzau/

Der er for lidt hest i den alt for lange film om "Dannebrog på fire ben", mener anmelderkorpset om Tarok-filmen, der har premiere i dag.

Statist i egen film

Fortællingen om danmarkshistoriens mest kendte travhest, Tarok, der blev folkeeje i 1970'erne, skaber langt fra samme begejstring på film.Filmen "Tarok" er ikke så letbenet, som hovedpersonen selv, mener flere anmeldere. Og så handler filmen for meget om familien bag - og for lidt om hesten.

- Det graciøse firbenede nationalsymbol er blevet statist i sin egen film, selv om jeg ikke havde troet, jeg nogensinde skulle skrive dette, er der simpelthen alt for lidt lidt hest her, skriver Jyllands-Posten anmelder Nanna Frank Rasmussen.

Hun giver "Tarok" to stjerner og mener, at filmen er lang og dilettantisk.

En parodi

Berlingskes anmelder uddeler tre stjerner og hæfter sig ved, at filmen fungerer bedre, når hesten løber, end når menneskene taler.

Det samme mener Ekstra Bladets anmelder, der skriver, at skuespillerne er "udstyret med replikker, der lyder som en parodi på en gammel forestilling på Folketeatret". Filmen får to stjerner.

BTs anmelder giver tre stjerner og efterspørger psykologisk dybde i karaktertegningen i Anne-Grethe Bjarup Riis' instruktion.

- Til gengæld får vi fine scener fra travbanerne, en tyk jysk jovialitet og demonstrativt tydelige tidsbilleder, skriver Niels Lind Larsen.

Yngre generationer får historien

Politikens Sophie Engberg Sonne skriver, at "ganske vist har filmen ikke samme elegante trav som sin titelperson".

 - Men alligevel tjener den til at fortælle historien til den yngre generation, der ikke selv har oplevet den folkekære hest, mener hun og giver to hjerter.

God at slå mave til

Information uddeler ikke stjerner, men anmelderen er generelt negativ og vurderer, at "Tarok er velegnet til at slå mave til efter en heftig julefrokost. Men en film om så hurtigt og yndefuldt et væsen burde altså ikke være så tung i røven", lyder det.

Tarok er produceret af Regner Grasten og har blandt andet Bjarne Henriksen på rollelisten som familieoverhoved i Laursen-familien fra Skive, der stod bag Taroks store succes.

 /ritzau/