Danmarks ældste sportspris: To talenter indstillet her fra landsdelen

Både cykelrytteren Julius Johansen fra Skive-holdet Team Coloquick og håndboldspilleren Kristina Jørgensen fra VHK er indstillet til prisen Årets Fund.

Håndboldspilleren Kristina Jørgensen og cykelrytteren Julius Johansen, der kører for Skive-holdet Coloquick er begge indstillet til fornem pris.
Håndboldspilleren Kristina Jørgensen og cykelrytteren Julius Johansen, der kører for Skive-holdet Coloquick er begge indstillet til fornem pris.
Foto: ColoQuick-CULT og Henning Bagger Ritzau/Scanpix

2018 har budt på et rekordstort felt på 27 indstillede talenter til Danmarks ældste idrætspris, Årets Fund. Alle specialforbund under DIF har kunnet indstille en kandidat, et par eller et hold, som i 2018 er slået igennem på den internationale scene og som har vist potentiale til på sigt at kunne begå sig på allerhøjeste internationale niveau.

- Det er et virkelig stærkt felt, vi har med at gøre i år. I processen med at vælge de 10 nominerede har vi været nødt til at fravælge unge atleter med internationale toppræstationer i 2018 inklusive medaljevindere fra VM og EM. Det har været vanskeligt, men understreger samtidig, hvor stærk talentudviklingen i dansk idræt er, siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

2:44
Julius Hansen var blandt deltagerne i sommerens Post Nord Danmark Rundt: Dansk cykling leverer talenter på samlebånd i øjeblikket

Niels Nygaard, der er formand for DIF, er enig med Team Danmark-direktøren og ser allerede nu frem til OL i Paris i 2024, hvor han håber at se flere af navnene på årets liste:

- Imponerende. Anderledes kan man ganske enkelt ikke karakterisere listen over de ti nominerede til Årets Fund 2018. Deres kvaliteter giver løfter om store præstationer på højeste internationale niveau i årene, der kommer. Vi kan allerede nu se fortrøstningsfuldt frem mod OL i 2024, siger Niels Nygaard, formand for DIF.

De ti kandidater

Priskomiteen bestående af repræsentanter fra DIF, Team Danmark og Politiken har nomineret et felt på ti kandidater til Årets Fund 2018.

Alle 10 nominerede bliver inviteret til den endelige kåring af Årets Fund 2018. Den finder sted fredag 28. december i Politikens Hus.

Listen over tidligere vindere af Årets Fund tæller store navne som fir eksempel Viktor Axelsen, Caroline Wozniacki og Daniel Agger.

1:29
Kristina Jørgensen fra Viborg er kun 19 år og den nye komet i dansk kvindehåndbold. Selv om hun ikke har spillet en eneste kamp på landsholdet - så skal Kristina Jørgensen nu med til VM