To talenter fra Holstebro optaget på kongelig balletskole

Efter en audition i København i weekenden fik to piger fra Holstebro tilbudt en plads på Det Kongelige Teaters Balletskole i København.

Katinka Thusholt (tv) og Anna Sofie Shtikova-Pedersen (th) danser til dagligt på Balletskolen Holstebro. Nu har de begge fået tilbudt en plads på Det Kongelige Teaters Balletskole
Katinka Thusholt (tv) og Anna Sofie Shtikova-Pedersen (th) danser til dagligt på Balletskolen Holstebro. Nu har de begge fået tilbudt en plads på Det Kongelige Teaters Balletskole
Foto: Stine Agnholt Andersen, TV MIDTVEST

Det er svært at komme igennem nåleøjet på Det Kongelige Teaters Balletskole i København.

Men det lykkedes altså for 12-årige Catinka Thusholt og Anna Sofie Shtikova-Pedersen fra Holstebro, som begge har fået tilbudt en plads.

- Der er mange der søger ind og man hører tit, at folk ikke går videre. Og så sker det bare for os. Det er vildt og overvældende, lyder det fra de to balletdansere.

De var begge til optagelsesprøve på balletskolen i København lørdag. Og selvom de er noget overraskede over, at de kunne danse sig til en af de eftertragtede pladser, kommer det ikke bag på deres underviser.

- De er to meget dygtige piger. De har en god fysik til ballet, de er musikalske, og de vil gerne, siger Teresa Jarvis, som underviser på Balletskolen Holstebro.

Svært at flytte væk

Hvorvidt de to balletdansere vælger at takke ja til tilbuddet, er endnu uklart. På sidelinjen står en stolt mor, som på trods af blandede følelser bakker op om sin datter. Det er nemlig et tilbud, som er svært at sige nej til.

- Det er selvstændige piger, som sagtens kan klare sig selv. Og så er København heller ikke længere væk, siger Dorit Thusholt, som er mor til Catinka Thusholt

 Hvis de tog piger takker ja til en plads på balletskolen, kan de se frem til at starte I august. De vil komme til at bo på et kollegie i København. Og selvom det er en enestående mulighed, er det ikke uden overvejelser.

- Det er svært. Det er virkelig, virkelig svært at flytte fra alle dem, man holder af. Venner og familie, og alt, siger de to piger.

De to piger er endnu ikke afklarede med, om de tager springet, men de tager den endelige beslutning inden sommerferien.

2:25
Catinka og Anna Sofie fra Holstebro er blevet optaget på ballettens fineste skole