Tagpap starter mange brande

Efter endnu en brand i forbindelse med tagarbejde, efterlyser Dansk Brandteknisk Institut et lovkrav om, at alle, der arbejder med tagpap, skal have kursus og sikkerhedsbevis

taagp.jpg

Brand i forbindelse med tagarbejde er ikke noget særsyn. Mandag aften måtte Viborg Brandvæsen rykke ud for at redde et ægtepar ud af flammerne.

- Når håndværkerne står med deres brændere, så kan de godt få fat i en træ-ende, hvor en lille glød stille og roligt kan arbejde sig op, siger Vagn Erik Jensen, der er konstitueret brandchef ved Viborg Brandvæsen.

Nu efterlyser Brandteknisk Institut et lovkrav om at alle, der arbejder med varmt arbejde som tagpap, skal på kursus og have et sikkerhedsbevis:

- Så tror jeg på, at vi kan reducere antallet varmt arbejdsulykker betragteligt, siger direktøren for Dansk brand- og sikringsinstitut, Ib Bertelsen.

For tre år siden var det Gråkjær Arena i Holstebro, der stod i røg. Selv for de udlærte tagdækkere kan det gå galt. Men der er også håndværkere, der lægger tag, uden at kende sikkerhedsreglerne.

- Der er mange andre end traditionelle tagpapdækkere, der arbejder med det her. Det kunne være en lokal tømrermester, der selv begynder at brænde pap på, siger Ib Bertelsen.

For to uger siden blev Experimentariet i København hærget af en brand efter tagpap-arbejde.