Tæt topstrid endte med uafgjort

FC Midtjylland fik kun ét point i kampen mod FC Nordsjælland og mistede et skridt i topstriden med Brøndby.

FC Midtjylland spillede uafgjort i kampen mod FC Nordsjælland.

Søndagens topopgør i Alka Superligaen mellem FC Nordsjælland og FC Midtjylland endte uden vinder, efter de to hold spillede 1-1 på kunstgræsset i Farum.

FCN var ellers foran 1-0 efter et besynderligt mål af Ernest Asante, men Jakob Poulsens udligning i starten af anden halvleg var nok til at sikre udeholdet ét point i topkampen.

Ingen af de to hold ramte deres topniveau, så søndagens opgør levede målmæssigt ikke op til de tidligere opgør mellem de to hold.

Inden søndagens kamp havde de seneste fem indbyrdes kampe budt på 23 mål.

Med pointdelingen er FCN med 50 point fortsat syv point efter FCM, der til gengæld overtager førstepladsen i Alka Superligaen, ét point foran Brøndby, der dog har spillet en kamp færre.

Fra start levede kampen ikke op til de store forventninger. Begge hold havde svært ved at skabe chancer, og særligt udeholdet havde problemer med at spille sig ud af hjemmeholdets høje pres.

Netop FCN's presspil gav pote efter 35 minutter takket være en kæmpe fejl af Kian Hansen i FCM's forsvar.

Han modtog bolden fra sin målmand, Jesper Hansen, og da han ville lægge bolden tværs over banen, ramte han FCN-angriberen Ernest Asante, som styrede bolden i mål med skinnebenet til sit 14. ligamål i sæsonen.

FCM truede primært FCN-målmand Alex Runarsson på hjørnespark, hvor højdeforskellen mellem de to hold særligt kom til udtryk. Men hver gang headede udeholdets spillere over mål.

Gæsterne kom stærkt ud til anden halvleg, og allerede efter 51 minutter udlignede en ellers anonym Jakob Poulsen, da han med indersiden placerede bolden uden for FCN-målmand Alex Runarssons rækkevidde fra kanten af feltet.

Hjemmeholdet svarede hurtigt igen, og fem minutter senere var det tæt på at bringe sig tilbage i front, men Mikkel Rygaard skød forbi mål alene med målmand Jesper Hansen.

Hjemmeholdet var også derefter tættest på at løbe med sejren, men hverken Mikkel Damsgaard, Ernest Asante eller Mads 'Mini' Pedersen udnyttede deres chancer.