Tæt kamp om vestjyske stemmer

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har udskrevet valg til afholdelse 18. juni. Flere vestjyske folketingspolitikere er i kamp om stemmerne.

stemmeseddel_0.jpg

Valget er udskrevet, og der er nu lagt op til tre ugers intensiv valgkamp, der skal afgøre, hvem det bliver valgt til Folketinget.

Og der er flere vestjyske folketingskandidater og nuværende medlemmer af folketinget som går en særdeles spændende valgaften i møde.

Søren Pape Poulsen står sin prøve

Det hører til sjældenhederne, at en partileder ikke opnår valg, hvis da ellers partiet bliver repræsenteret på Christiansborg. Men med opstillingen af partiformand Søren Pape Poulsen i Vestjylland tager De Konservative en chance.

Også selv om Pape Poulsen er 100 procent på hjemmebane, da storkredsen omfatter Viborg, hvor han har været borgmester fra 2010 til 2014.

Men partiet fik blot 3,8 procent af de vestjyske stemmer i 2011, og det var ikke tilstrækkeligt til et mandat i storkredsen, dengang med blandt andre Helge Adam Møller på stemmesedlen.

Søren Pape Poulsen trak ved kommunalvalget i 2013 16,8 procent af stemmerne til partiet, og som spidskandidat i hele storkredsen håber De Konservative, at partiformanden kan hente stemmer nok til et mandat.

Pape Poulsen har slået fast, at han trækker sig som partileder, hvis han ikke opnår valg.

Førstedamen eller næstformanden?

Hvem får flest stemmer, Inger Støjberg eller Kristian Jensen? De to Venstre-profiler, henholdsvis partiets politiske ordfører og næstformand, stiller begge op i Vestjylland, og det imødeses med en vis spænding, hvem der får den største vælgeropbakning.

For fire år siden var det Kristian Jensen i Herning Nord med 17.362 personlige stemmer, men Inger Støjberg var ikke langt efter i Skive med 16.492.

/ritzau/