Tænding af bål fortsætter i Aulum

Endnu et bål blev fundet antændt i anlægget i Aulum. Det sker efter, at to bål blev fundet tirsdag eftermiddag og aften.

Onsdag aften blev der fundet endnu et bål tændt i Aulum.
Onsdag aften blev der fundet endnu et bål tændt i Aulum.
Foto: Privatfoto

Endnu et bål blev fundet antændt i Aulum. 

Onsdag aften blev Midt- og Vestjyllands Politi kaldt ud til endnu et bål, der var startet i anlægget i Aulum. Det sker efter, at der tirsdag eftermiddag og aften blev fundet to brændende bål trods det landsdækkende afbrændingsforbud.

- Det er meget alvorligt i de her tider, siger Anders Olesen, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Ifølge vagtchefen var det formentlig resterne fra Skt. Hans-bålet, der var forsøgt at blive tændt op i igen. Bålet blev dog hurtigt slukket med omkring 40 liter vand.

Skaber utryghed

Efter at de første to bål blev fundet, bredte utrygheden sig i området omkring anlægget. Ifølge formanden for Aulum Borgerforening bor flere folk lige op ad anlægget, og en enkelt af dem bor i et træhus.

- Det er meget ubetænksomt, og det er helt tilfældigt, at det blev opdaget. Folk er utrygge, fordi de ikke ved, om der går ild i noget, mens de ligger og sover. Der er meget store træer nede i anlægget, og går der først ild i dem, så går der ild i det meste, siger Bodil Christensen.

Sagen om bålene bliver nu videregivet til lokalpolitiet i Herning.