Tabte sag mod krakket sparekasse

Pensionist fik dårlige råd af Spar Mors og tabte 286.000 kroner. Alligevel tabte han sagen i landsretten.

Pensionist Villy Gravgaard fra Karby på Mors har nu definitivt tabt den sag, som han anlagde mod konkursboet efter den krakkede sparekasse Spar Mors.

Vestre Landsret fastslår godt nok i sin dom, at det var i strid med de banketiske regler, da sparekassen anbefalede ham at købe garantbeviser for de penge, som han havde lånt i kreditforeningen til ombygning af sit hus.

Alligevel får han ikke erstatning.

Landsretten siger nemlig også, at pensionisten burde have opdaget, at der var en risiko for at miste pengene. Der stod nemlig på årsopgørelsen, at pengene var placeret i garantbeviser, skriver Ritzau.

Garantbeviser er ligesom aktier ansvarlig kapital. Det vil sige, at man risikerer at miste sine penge, hvis pengeinstituttet går konkurs - og det var lige præcis hvad der skete med Spar Mors i 2008.

Frygter tvangsauktion

Villy Gravgaard har tidligere sagt til TV MIDTVEST, at han slet ikke var klar over, at sparekassen havde placeret de penge, han lånte, i garantbeviser.

Dommen i landretten betyder, at Gravgaard ikke får erstattet de 286.000 kroner, som han mistede ved krakket. Han siger til TV MIDTVEST, at det formentlig betyder, at hans hus må gå på tvangsauktion, fordi han ikke har råd til at blive boende uden de penge, som han nu endegyldigt har mistet.

Byretten har tidligere nået til samme afgørelse som landsretten.