Tabt af systemet

En mand fra Mors er havnet i et vakuum mellem det offentlige og sin a-kasse. Han har ikke haft en indtægt siden januar.

19SonyDagpenge.jpg

Brian Rimmer fra Mors var i januar 2011 ude for en arbejdsulykke, som følger ham den dag i dag.Han ledede et hold, der klargjorde huse til nedrivning i Morsø kommune. Under det arbejde blev han ramt i baghovedet af en dør, der blev kastet ud fra 1. sal.

Bagefter har han ved flere læger fået papir på, at han ikke kan arbejde på fuld tid - men maksimalt 25 timer om ugen. Derfor har han haft meget svært ved at finde fast arbejde. Ingen vil ansætte ham, når de hører om hans nedsatte arbejdsevne.

På trods af det mistede han sine sygedagpenge i januar, da kommunen er af den overbevisning, at han godt kunne finde job på nedsat tid.

Dermed har Brian Rimmer ikke haft en indtægt i tre måneder. Han kan ikke få dagpenge fra fagforeningen, da han ikke kan arbejde fuld tid - og han kan ikke få kontanthjælp, da han ejer værdier for mere end 10.000 kroner.

På landsplan ender 1.400 hvert år i samme situation som Brian Rimmer. Hans advokat efterlyser nu en fleksibel ordning, så folk, der er uden skyld i egen ulykke, ikke risikerer at måtte gå fra hus og hjem som konsekvens af ulykken.

3:41
Brian Rimmer fra Mors er fanget i sit livs mareridt. Han er for syg til at arbejde, men for rask til at få sygedagpenge.