Syvende gang er lykkens gang: Holstebro-dommer er Danmarks bedste

Michael Tykgaard blev fredag kåret som Danmarks bedste fodbolddommer, og det lettede, da han har været nomineret seks gange tidligere.

Til dagligt holder han lov og orden i gaderne gennem sin stilling som vicepolitiinspektør i Midt- og Vestjyllands Politi, men i weekenderne er det indenfor kridtstregerne, Michael Tykgaard styrer slagets gang.

Fodbolddommeren fra Holstebro blev ved Dansk Fodbold Awards fredag kåret som Danmarks bedste dommer.

- Når man har været nomineret seks gange før, så er der ikke noget, der ligger lige til højrebenet – og når man kigger på konkurrencen, som er hård, så er man stolt af det lykkes, siger Michael Tykgaard til tvmidtvest.dk.

quote Når man har været nomineret seks gange før, så er der ikke noget, der ligger lige til højrebenet

Michael Tykgaard, Danmarks bedste dommer

Tykgaard har dømt Superliga-fodbold siden 2010, og han har altså flere gange været nomineret for sine præstationer i den bedste danske række. Det var dog først her, ved den syvende nominering, det bar frugt, og nervøsiteten var da også begyndt at sætte sig.

- Hånden på hjertet – det var fedt! Hvis man er indstillet så mange gange og ikke ender med at få den, inden man er færdig, det er skrækscenariet. Det er en fed anerkendelse for et godt 2017, siger han.

Som fodbolddommer er det da også sjældent, at man får lov at stå i det positive rampelys. Kendelserne bliver gransket nøje, og kritikken er stor, når der opstår fejl. Derfor var fredag aften også en anderledes en af slagsen for Michael Tykgaard.

- Det er jo en fed aften, for det er ene af lykønskninger. Der er klap på skulderen fra trænere, spillere og kolleger, så det er fedt, siger han.

Tykgaard løb med prisen foran Mads-Kristoffer Kristoffersen, Jakob Kehlet og Jens Maae, som alle har prøvet at vinde prisen før.