Syrisk flygtning bliver læge i Danmark

Muhammad Al-Jazi er flygtet fra Syrien. Nu godt halvandet år senere er han ved at forvandle sin syriske lægeuddannelse til en dansk lægeautorisation.

syrisk læge

For lidt over halvandet år siden flygtede 32-årige Muhammad Al-Jazi til Danmark fra Syrien. Med hjælp fra Regionshospitalet Herning er han nu på vej til at forvandle sin syriske lægeuddannelse til en dansk lægeautorisation.

- Det betyder, at man får livet tilbage. Det betyder, at der sidder nogle børn der hjemme, som er stolte af deres far, siger Muhammad Al-Jazi.

Der er dog stadig meget at lære for Muhammad Al-Jazi, som startede i praktik på Regionshospitalet Herning i december 2015. Det er overlæge, Troels Niemann, der sørger for, at han lærer spillereglerne på et dansk hospital.

- Det er gået utrolig godt. Han er en rigtig behagelig gut, som er faldet ind i vores stemning og miljø meget hurtigt, lyder det fra Troels Niemann.

Sproget er alfa og omega

Det er dog ikke nok at være en behagelig gut, hvis man ikke kan sproget, det ved Muhammad Al-Jazi.  For ham er sproget stadig den største barriere.

- Der er jo to sprog. Der er det faglige sprog, man deler på sygehuset, og det almindelige sprog derhjemme, fortæller Muhammed Al-Jazi, der skal bestå en sprogeksamen for at komme videre.

Derudover skal han bestå eksaminer i både medicin og sundhedslovgivning, før han kan kalde sig autoriseret læge i Danmark.

- Jamen det er systemet, man skal acceptere, lyder det fra Muhammad Al-Jazi, hvis suk afløses af et forsigtigt grin.

En lys fremtid

Til gengæld ser jobmulighederne bagefter lovende ud for den unge læge, der til daglig bor i Ikast med sin familie.

- Det kunne sagtens være, at han kan få en ansættelse her på den lange bane. Han bor i området, og det kan jo også være befordrende, lyder det fra Troels Niemann.

Det er da også noget, der står meget højt på Muhammad Al-Jazis ønskeliste.

- Jeg ville være meget glad. Jeg håber virkelig, at det lykkes.

Hvis alt går, som det skal, får Muhammad Al-Jazi sin autorisation indenfor 12 måneder.