Amerikansk halloween-spøg: Synåle og metal fundet i slik

Flere steder i USA er der blevet fundet slik med metalgenstande i forbindelse med halloween.

Flere børn var klædt ud til dette års halloween i den amerikanske delstat Virginia.
Flere børn var klædt ud til dette års halloween i den amerikanske delstat Virginia.
Foto: Ritzau Scanpix

Slik eller ballade? Sådan har det lydt rigtig mange gange ved dørene rundt om i landet i forbindelse med Halloween. Historien om de to drenge, Frederik og Frederik fra Ikast, der fik chokoladekugler med chili er gået viralt herhjemme.

Men i USA når halloween-spøgen helt andre højder. Her er har man de seneste dage set flere eksempler på metalgenstande i børnenes slik. 

I den amerikanske delstat Ohio blev der tirsdag fundet et tyndt metalstykke i en Snickers-bar i forbindelse med halloween. Det skriver WSB-TV. Det skete i byen Tipp City, hvor et barn modtog chokoladebaren, da det var rundt for at banke på døre i byen. Her opfordrer politiet til, at forældre tjekker børnenes slik, inden de putter det i munden.

Politiet efterforsker nåle-sag i Marshfield 

I Marshfield, der er en by i den amerikanske delstat Massachusetts, fandt en mor til en tre-årig dreng synåle i to Twizzlers Twist-pakker i forbindelse med dette års halloween. Der skriver CBS Boston

En talsmand fra Hersheys, der fremstiller Twizzlers, fortæller, at det er usandsynligt, at fejlen stammer fra fabrikken, da strenge kvalitetsprogrammer og metaldetektorer skal sikre produkterne. 

Politiet i Marshfield undersøger nu slikket for at finde ud af, hvor nålene kommer fra. 

- Det skulle være en sjov aften for børnene. Men jeg kan fortælle dig, at hvem som helst. der bliver fanget for at have udgivet slik med skadevirkende stoffer, står til at få fem år i statsfænglet, siger Politichef Phillip Taveres til CBS Boston

Der har været lignende sager om mistænkelige genstande i slik i andre amerikanske stater som Tennessee, Maine og New Mexico. Politiet har ikke udtalt om sagerne kan være forbundne.