Sygemeldte i klemme i Viborg

Står uden indtægt efter rod i papirerne - kommunen har fyret privat firma, der skulle tage sig af sager om sygedagpenge.

030212_Sygedagpenge.jpg

Omkring 100 sygemeldte borgere er kommet i klemme i Viborg Kommune, efter at kommunen har fyret et privat firma, der skulle tage sig af sagerne om sygedagpenge.

Firmaet skulle stå for 500 sager, men på grund af rod i papirerne, trak sagerne ud - og mange mistede dermed retten til sygedagpenge.

Kommunen er selv gået i gang med at rydde op, men afviser, at borgerne kan få deres sygedagpenge, indtil deres sager er afgjort.

- En ulykkelig situation

- Det er en ulykkelig situation, men vi kan ikke gøre mere, end det vi gør. Og desværre er der nogle borgere, der mister deres ydelser, og så er kontanthjælpen den eneste mulighed for hjælp, siger formanden for kommunens beskæftigelsesudvalg Kai O. Andersen (SF).

Men mange af borgerne, der både har hus og bil, kan ikke klare sig på kontanthjælp.

- Det er kommunen, der har klokket i det. Men de sygemeldte har ingen ting at skulle have sagt og får ingenting for det. Det synes jeg er sørgeligt, siger Laila Salkvist fra Frederiks, der er en af dem, der er kommet i klemme.

Viborg Kommune varsler et erstatningskrav mod det private firma, der stod for sygedagpenge-sagerne.

 

2:10
Omkring 100 sygemeldte står uden indtægt efter at kommunen har fyret privat firma, der tog sig af sygedagpengesager.