Sygemeldt Skive-borgmester: Jeg kæmper videre

Skives borgmester, Peder Chr. Kirkegaard, er sygemeldt med akut nervebetændelse. Hans valgkamp er derfor erstattet af hård genoptræning.

1:59

Venstre-borgmester i Skive Kommune, Peder Chr. Kirkegaard, har i snart en måned været sygemeldt med akut nervebetændelse.

Sygdommen lammer dele af kroppen og kan tage over et år at komme sig over, men borgmesteren forsøger at kæmpe sig igennem - og på trods af sygdom så går han efter at blive på posten fire år endnu.

- Al sygdom kommer ubelejligt, og så er der noget sygdom, der kommer særdeles ubelejligt. Men der er rigtig gode chancer for, at jeg kommer fuldt tilbage igen, siger borgmesteren, der har været tvunget til at sætte sin valgkamp på pause for i stedet at genoptræne.

Baglandet bakker op

Peder Chr. Kirkegaards politiske bagland bakker op om borgmesteren.

- Han er en hård negl, så da vi fik at vide, at han var indlagt, er var vi klar over, at det var en alvorlig sag. Men da vi fik diagnosen og fik at vide, hvad det kom til at indebære for ham, så genvandt vi troen på ham, siger Kenneth Enggrob, der er formand for kommuneforeningen Venstre i Skive Kommune. 

Tidligere ramt af samme sygdom

For 28 år siden blev Skives borgmester første gang ramt af samme nervesygdom. Dengang mistede han en del af bevægeligheden i sine fødder. Denne gang er sygdommen dog blevet bremset tidligt i forløbet, men Peder Chr. Kirkegaard arbejder stadig på at få førligheden tilbage i ben og fingerspidser. Det gør han blandt andet med fysisk træning flere gange dagligt.

Spørgsmålet er, om han føler sig stærk nok til at sidde for enden af bordet som borgmester i Skive Kommune?

- Det er jeg. Jeg påstår i hvert fald selv, at hovedet ikke fejler noget. Men det kan godt være, at alle ikke er enige med i det, siger han i et grin.

Peder Chr. Kirkegaard knokler videre med genoptræningen med et klart mål.

- Jeg synes, det er vigtigt, at jeg kæmper videre for at vise, at selvom man er handicappet, så kan man godt deltage i vores demokratiske forsamling.

Mens Peder Chr. Kirkegaard er indlagt, holder viceborgmester Preben Andersen styr på Skive Kommune i hans sted.