Sygehuslæger i det nordjyske skal ud i praksis

Region Nordjylland har fået tilladelse til afprøve nye modeller for at sikre bedre lægedækning og udvikle sundhedsvæsenet på tværs.

Formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Liselotte Blixt, besøgte torsdag en klinik i Øster Jølby sammen med regionsrådsformand Ulla Astman for høre om mulighederne.
Formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Liselotte Blixt, besøgte torsdag en klinik i Øster Jølby sammen med regionsrådsformand Ulla Astman for høre om mulighederne.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Region Nordjylland har på forsøgsbasis fået grønt lys fra Sundheds- og Ældreministeriet til at afprøve nye modeller for lægedækning i Morsø og i Hjørring kommuner. Det betyder, at en regionsdrevet lægeklinik på Mors kommer til at indgå i et samspil med sygehuslægerne i Thisted.

- Vi er rigtig glade for, at vi nu kan komme videre med at udvikle de nye modeller til en bedre lægedækning i regionen, hvor vi jævnligt har udfordringer med at tiltrække læger. Samtidig giver ministeriets tilladelse os nu mulighed for at nytænke og udvikle tværgående patientforløb til glæde for patienterne, siger Ulla Astman (S), regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Samarbejdspartnere som eksempelvis kommuner og de praktiserende læger bliver inviteret til dialog i det videre arbejde med at udvikle gode patientforløb.

- Vi vil gøre det attraktivt at tiltrække læger på en ny måde, og vi ser en anledning til at fokusere mere familieorienteret på borgeren og tage familiens perspektiv - for sundhed er andet end sygdom, siger Ulla Astman.

De kommende måneder tager Region Nordjylland for alvor fat i at arbejde med den konkrete organisering og implementering efter ministeriet har sagt god for, at Nordjylland kan afprøve to nye modeller for lægedækning.