Sygehusbyggeri skal igen spare millioner

Regionshospitalet Viborg er nødt til at droppe planlagte forbedringer, fordi det nye akutcenter er blevet 30 millioner dyrere end forventet.

Regionsrådsformand Bent Hansen (Soc.dem.) og resten af Region Midtjylland overvejer en voldgiftssag på grund af de store besparelser.
Regionsrådsformand Bent Hansen (Soc.dem.) og resten af Region Midtjylland overvejer en voldgiftssag på grund af de store besparelser.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Byggeriet af det nye akutcenter på Regionshospitalet Viborg bliver igen dyrere end forventet.

Denne gang skrider udgifterne med 30 millioner, og det betyder, at regionen må ud i en ny sparerunde og droppe planlagte forbedringer andre steder på hospitalet. I Viborg betyder den nye sparerunde, at flere etager på det eksisterende sygehus ikke bliver ombygget og moderniseret som planlagt.

Politikerne har fået som forklaring, at projektmaterialet for det store byggeri er præget af fejl og mangler.

- Det synes jeg er rigtig skuffende. Når vi giver rigtig mange millioner til nogle rådgivere, så må vi også forvente, at de leverer et kvalitetsarbejde, og det synes jeg ikke det er, når projektmaterialet gentagne gange er mangelfuldt, siger byrådsmedlem i Viborg Kommune, Ib Bjerregaard (V).

Byggeriet er allerede to måneder forsinket, og Akutcentret i Viborg har to gange tidligere været ude i sparerunder. Blandt andet er en helikopterlandingslads skåret væk. Med den seneste sparerunde er der nu skåret for 80 millioner kroner, og de påståede fejl og mangler skal undersøges nærmere.

- Vi er nødt til at se, om vi har fået det fra vores rådgivere, som vi skulle have, og skulle der være fejl og mangler, hvilke konsekvenser har det så haft. Vi skal være sikre på, at når vi er færdige med at bygge, så har vi brugt den nøjagtige bevilliling og ikke en krone mere, og sådan vil det også ende, siger Region Midtjyllands regionsrådsformand Bent Hansen (Soc.dem.).

Region Midtjylland overvejer nu en voldgiftssag med krav om erstatning fra rådgiverne bag byggeriet.

2:06
Fejl og mangler i projektmaterialet for nyt akutcenter betyder, at Regionshospitalet Viborg må skære i byggeriet.