Sygehus Thy-Mors til kamp mod fejl

Hvert år bliver 100.000 danskere udsat for fejl eller skader, når de er i kontakt med sundhedsvæsenet. Den statistik skal Sygehus Thy-Mors nu være med til at ændre.

regionshospitalet_thisted_2.jpg

Sammen med fire andre sygehuse i Danmark bliver Sygehus Thy-Mors en del af et nyt projekt, der skal sætte fokus på patientsikkerheden. Projektet kommer til at køre på alle sygehusets afdelinger. Her er det især forkert medicinering, der er en hyppig fejl, da navne eller mundtlige beskeder bliver misforstået:

- De fejl skal projektet være med til at rydde ud i. Hvad, man selv tror, er tilstrækkelig information, er ikke altid nok for modtageren, og derfor skal vi indføre faste rutiner for, hvordan vi giver besked om eksempelvis medicin, fortæller kvalitetschef fra Sygehus Thy-Mors, Lone Buck til nordjyske.dk.

Fokus i hele landet skal redde liv

Udover Sygehus Thy-Mors er også fire andre hospitaler med i projektet - et fra hver af landets fem regioner. Projektet "Patientsikker Sygehus" bruger erfaringer fra blandt andet Skotland og England. Et af tiltagene er, at sygehusene kommer til at indføre ISBAR-skemaer, som personalet kan støtte sig til, når de giver beskeder om medicinering over telefonen. Målet med projektet er, at antallet af skader skal ned med 30 procent og antallet af dødsfald med 15 procent.

Udover Sygehus Thy-Mors er også Hillerød Hospital, Regionshospitalet Horsens og Brændstrup, Næstved Sygehus og Kolding Sygehus med i projektet "Patientsikker Sygehus."