Sygehus-milliarder fordelt

Region Midtjylland og Region Midtjylland får støtte til sygehusbyggerier - men langt fra så meget som forventet.

GoedstrupSkilt.jpg

Der er milliarder på vej til nye sygehus-byggerier i den midtjyske og den nordjyske region.

Regeringens rådgivende udvalg satte onsdag navn på, hvem der bør have de resterende 15 milliarder kroner fra kvalitetsfonden. De første 10 milliarder er allerede fordelt.

Region Midtjylland havde søgt om 4,1 milliarder til et nyt super-sygehus i Gødstrup, men står kun til at få 3,1 milliarder. Regionsrådsformand Bent Hansen (A) glæder sig over, at der er penge på vej til Gødstrup - og vil nu undersøge, hvad det betyder for byggeriet, at det ikke blev til så mange penge, som han havde håbet på.

- Cirka halvdelen af besparelsen ligner det beløb, som andre projekter er blevet reduceret med. Så det må vi leve med. Hvad den anden halvdel angår, vil vi nærlæse rapporten fra det rådgivende udvalg og overveje nye muligheder, siger Bent Hansen.

Regionshospitalet i Viborg har allerede fået tilsagn om 1,15 milliarder til moderniseringer - udvalget bekræfter nu bevillingen, og byggeriet er så småt gået i gang. Udvalget har til gengæld ikke fundet penge til at flytte hositalet i Risskov til Skejby og til forbedringer i Randers og Horsens.

4 milliarder til Region Nordjylland

Region Nordjylland står til at få 4,1 milliarder til et nyt universitetssygehus i Aalborg - men regionen mangler stadig en milliard for at kunne gennemføre projektet.

- Så forventer jeg til gengæld at få det beløb fra regeringens pulje til udkantsdanmark, som vi netop har søgt om, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Regeringen behandler formentlig indstillingen fra det rådgivende udvalg i slutningen af januar.