Sydkoreanere skal købe flere danske fødevarer

Fjerkræ-virksomheden HKScan i Vinderup er med på statsbesøg i Sydkorea.

FA02133_Rose_Poultry.Cons001.jpg

HKScan i Vinderup er en del af en delegation, som med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen er på officielt besøg i Sydkorea søndag til tirsdag.

Vinderup-virksomheden har i forvejen flere store kunder i landet, men nu er rejst med for at få endnu flere. Det oplyser P4 Midt & Vest.

- Vi håber, at en tur som denne her kan være med til at gøre vores allerede gode relationer endnu bedre der ude. Og så har vi selvfølgelig også en forhåbning om, at vi måske kan komme til at møde nogle nye potentielle kunder, siger Svend Borch Schou, salgsdirektør hos HKScan, til radioen. 

Det koreanske marked er vigtigt for virksomheden, der har 500 medarbejdere i Vinderup, fordi koreanerne efterspørger ganske særlige varer.

- Det er produkter som især fødder og indmad, som har vanskelige afsætningsforhold på det europæiske marked, så det er et vigtigt marked for os, siger Svend Borch Schou.

Sidste år eksporterede Danmark kyllingefødder og andre fødevarer for over 1 mia. kroner.

Statsministeren ledsages af i alt 15 virksomhedsledere, lederne af fem erhvervsorganisationer og repræsentanter fra danske universiteter.

Det er første gang i 25 år, at en dansk statsminister er på officielt besøg i Sydkorea.