Svømmestjerne til Herning

En af verdens bedste brystsvømmere, Rikke Møller Pedersen, har skrevet kontrakt med Herning Svømmeklub.

Verdens hurtigste på 200 meter brystsvømning, Rikke Møller Pedersen, skal fremover svømme i Herning. Det offentliggjorde klubben på et pressemøde idag. Rikke Møller Pedersen satte i august ny verdensrekord i 200 meter brystsvømning i tiden 2:19:11. Det skete ved VM på langbane i Barcelona.

Den hurtige brystsvømmer har hidtil svømmet i Odense med Stefan Nigro som træner. Det skifter hun nu ud med Herning Svømmeklub.Dermed kommer den 24-årige verdensrekordholder til at svømme på hjemmebane, når Boxen i Herning bliver omdannet til svømmehal i forbindelse med EM til december.

-Jeg glæder mig rigtigt meget til at starte i Herning Svømmeklub. Det er en god og positiv klub med et godt sammenhold og klubmiljø. Det er en kæmpe hjælp, at Herning Svømmeklub også kan bidrage til at mit liv som svømmer i verdenseliten, kan leves lidt lettere. Jeg ser frem til EM i Herning og kan nu sige at jeg skal svømme på en slags ultimativ hjemmebane, og det er fedt, siger Rikke Møller Pedersen.

Lokale støtter

-Aftalen med Rikke Møller Pedersen er blevet mulig, fordi en række lokale virksomheder støtter op om Herning Svømmeklub, og disse virksomheder har medvirket aktivt til at Herning nu har én af verdens bedste kvindelige svømmere tilknyttet. Det fortæller klubben i en pressemeddelse.

Rikke Møller Pedersen har svømmet siden hun var seks år og sidste år blev hun verdensmester i 200 meter brystsvømning på kortbane ved mesterskaberne i Istanbul. Hun har sat flere nordiske rekorder i sin favoritstilart brystsvømning. Sidste år deltog hun ved OL for første gang. Her svømmede hun sig til en fjerdeplads i 200 meter brystsvømning. I 2010 blev hun kåret til årets olympiske håb.