Svømmetalent vinder DM i både junior- og seniorrækken

Frederik Jessen tog ikke kun DM-titlen i juniorrækken. Hans tid var så god, at det også gjorde ham til danmarksmester i seniorrækken.

Den kun 19-årige svømmer Frederik Jessen fra Thisted blev allerede for tre år siden kaldt et af Danmarks største svømmetalenter.

De seneste år har problemer med skulderen dog bremset Frederik i sin træning. Nu er han skaden kvit, og for nyligt imponerede han alle ved at svømme 5 kilometer på åbent vand på 59 minutter og 59 sekunder. 

- Lige under en time er da selvfølgelig dejlig, og så er det jo et fedt tal at ramme på 59 og 59, siger svømmeren, da TV MIDTVEST møder ham hjemme i Thyhallens Svømmecenter. 

Tiden blev lavet i Solbjerg Sø syd for Aarhus, og den var så hurtig, at det 19-årige stortalent vandt DM-titlen i både junior- og seniorrækken. 

- Det tog selvfølgelig noget tid at fatte det overhovedet, for jeg var jo så træt efter at have svømmet fem kilometer i højeste tempo, så jeg skulle lige have det ind. Men jeg kunne godt mærke på de sidste par hundrede meter, at det faktisk godt kunne blive til en sejr, men jeg turde ikke tro på det, indtil jeg var ovre målstregen, siger Frederik Jessen. 

Frederik Jessen er nu kvalificeret til de nordiske mesterskaber og junior EM, som afholdes i Frankrig til august.  

Frederik Jessen er nyslået danmarksmester i både junior- og seniorrækken.