Svinestalde hitter på skoleskemaet

Flere og flere skoleklasser skifter for en dag klasseværelset ud med en tur i stalden. Folkeskolereformen har nemlig åbnet op for flere erhvervsbesøg.

Svinestald

I dag var ikke en helt almindelig skoledag for 4. klasse på Klinkby skole. På skoleskemaet stod der nemlig besøg i en svinestald.

Det er ikke kun elever fra Lemvig, der skifter klasseværelset ud med et besøg i stalden. Antallet af skoleklasser, der tager på gårdbesøg, er stærkt stigende. Det giver brede smil hos de danske landmænds interesseorganisation, Landbrug og Fødevarer. 

- Vi har oplevet, at antallet af skolebesøg er steget med omkring 20 % på landsplan, siger Kristina Froulund Ladekarl, konsulent i Landbrug & Fødevarer.

Større fokus på samarbejde

Årsagen er "Den åbne skole", som er en del af den omdiskuterede skolereform. Med "Den åbne skole" er der kommet større fokus på samarbejde mellem skoler og det omkringliggende samfund heriblandt erhvervslivet.

Den stigende interesse for gårdbesøg vækker glæde hos landmændene, som gerne åbner stalddøren for at fortælle eleverne den gode historie om landbruget.

- Medierne kan godt sætte et forkert billede på, hvordan fødevarer bliver produceret. Vi synes, det er vigtigt, at børnene får et rigtigt billede af, hvordan det foregår herude, siger landmandskone Kirsten Mette Lundgaard Madsen fra Vandborg.

Sidste skoleår registrerede Landbrug og Fødevarer på landsplan 19.817 gårdbesøg. I år forventer de 23.000, når skoleåret er omme.

 

2:12
Antallet af skoleklasser der for en dag bytter klasseværelset ud med en tur i stalden er stærkt stigende.