Svine-direktør: Det svarer til at stjæle

Danske Svineproducenter kan godt forstå de landmænd, der føler sig snydt af Jutland Meat. - Man må ikke bestille en vare, som man godt ved, man ikke kan betale for, siger foreningens direktør.

Grisetryne.jpg

Foreningen Danske Svineproducenter vil nu hjælpe de leverandører, der føler sig snydt af det konkursramte slagteri Jutland Meat i Struer.

Landmand Karsten Kramer Rasmussen fra Tjele vil melde Jutland Meat til politiet, fordi han har hørt, at slagteriet to dage før konkursen advarede nogle af de største leverandører, så de undgik at tabe penge.

Karsten Kramer Rasmussen blev ikke advaret og føler sig snydt, fordi han leverede svin til slagteriet få dage før konkursen - og direktøren i Danske Svineproducenter Hans Aarestrup bekræfter, at nogle leverandører rent faktisk blev advaret om, at Jutland Meat nok ikke ville være i stand til at betale.

Derfor kan han godt forstå, at Karsten Kramer Rasmussen føler sig snydt.

- Det er meget uheldigt, at man som virksomhed går ud og beder folk om at levere nogle ting, som man godt på forhånd ved, at man ikke har mulighed for at betale for, siger Hans Aarestrup.

Vil kræve pengene tilbage

Og der er også god grund til at gå til politiet, mener han.

- Man må ikke bestille en vare, som man godt ved, man ikke kan betale for. Man skal ikke gå særlig lang tid i skole for at vide, at det er forkert. Der er nogen, der vil kalde det at stjæle, siger direktøren.

Danske Svineproducenter vil forsøge at samle de krav, som foreningens medlemmer har mod Jutland Meat. Et samlet søgsmål skal øge chancerne for at få penge ud af konkursboet.

- Der skal ikke herske tvivl om, at vi vil forsøge at få så mange af de penge som overhovedet muligt tilbagebetalt til vores medlemmer.

Direktøren i Jutland Meat Frans Stortelder ønsker ikke at kommentere anklagerne.

Interview med direktøren i Danske Svineproducenter, Hans Aarestrup:

2:24
Hans Aarestrup