Svindlere stjal hans identitet

I 8 måneder var Jørgen Wilsøe fra Skive offer for identitetstyveri. Svindlere brugte Jørgens Wilsøes firmanavn til at fuppe sig til mange penge.

Siden august har ukendte gerningsmænd brugt Jørgen Wilsøes firmanavn, CVR-nummer og private adresse til at narre penge fra folk.

Svindlerne har solgt fiktive luksusbiler og fået en del af betalingen på forhånd. Køberne har de sendt hjem til Jørgen Wilsøes privatadresse i Skive.

- Det er meget irriterende, men jeg tror det er gået værst ud over min hustru. Det er jo hende, der har åbnet døren og sendt dem væk, siger Jørgen Wilsøe.

Falsk hjemmeside

Svindlerne har oprettet en falsk hjemmeside i Jørgen Wilsøes firmanavn, Claurik, og på den måde brugt hans personlige oplysninger. Wilsøe har været i kontakt med mere end 50 bilkøbere fra hele Europa.

- Allerede inden de ringer på og inden jeg møder dem, har de jo fundet ud af, at der ikke er noget at komme efter. De kommer til et parcelhus, og de regner med at komme til en kæmpe stor bilforretning, fortæller han.

IT-kriminaliteten stiger

Jørgen Wilsøe er langt fra den eneste, der er har været udsat for svindel på internettet. I 2012 modtog politiet 1366 anmeldelser om databedrageri. Året efter var der 2421 sager. En stigning på mere end 77 procent.

-Det er jo noget som er kommet med at vi er begyndt at agere på internettet, køber ting og sager og opretter profiler på mange forskellige sider. Så i forhold til i 00'erne, der er det jo nærmest eksploderet, siger persondataspecialist, Charlotte Bagger Tranberg fra advokatfirmaet Bech-Bruun i Århus.