Svindelsag mod vognmænd i gang

Mandag går den store retssag mod to chauffører fra vognmandsfirmaet P. Bjarne Andersen i gang. Chaufførerne er tiltalt for at fuske med køre-hviletidsreglerne.

To chauffører fra vognmandsfirmaet Per Bjarne Andersen i Hanstholm er tiltalt for at snyde med køre-hviletidsreglerne. Men kun én af dem mødte op i retten i Thisted, derfor er det kun den ene sag, der bliver ført mandag.

Udover de to chauffører er yderligere 25 chauffører sigtet for at fuske med køre-hviletidsbestemmelserne. Anklagemyndigheden ville afprøve sagen med de to chauffører, inden de tiltaler resten.

Siden februar 2011 har Midt- og Vestjyllands Politi efterforsket den store svindelsag. Men den 19. januar 2012 gik vognmandsfirmaet konkurs. Derefter kunne politiet ikke længere køre en sag mod selve firmaet. I stedet kører politiet sagen mod chaufførerne.

I januar 2011 fandt en politikontrol en magnet på en af lastbilerne fra firmaet. Magneten kan sætte udstyr, der registrerer lastbilens kørsel på hvile, så det ser ud som om, at lastbilen holder stille, selv om den kører.

TV Midtvest opdaterer sagen løbende.