Svin ender som kattemad

Ruslands boykot af fødevarer fra EU betyder, at tidligere lukrative eksportvarer nu i stedet ender som hunde- og kattemad.

Tican.jpg

Ruslands boykot af fødevarer fra EU betyder nu, at tidligere lukrative eksportvarer ender som hunde- og kattemad. Det europæiske marked oversvømmes af fødevarer, der ikke kan afsættes til Rusland. Det skriver Jyllands-Posten i dag.

Slagterierne og dansk landbrug taber store summer på krisen, og for visse produkter, har der ikke været alternative købere på de traditionelle markeder.

Tican sælger til Daka

For slagterikoncernen Tican betyder det, at halvdelen af spækprodukterne, de tidligere eksporterede til Rusland, i stedet bliver sendt til Daka, hvor det indgår i produktionen af dyrefoder til blandt andet hunde og katte.

- Det svarer til, at vi hver uge sender 60-70 tons spækprodukter til Daka, fortæller Ove Thejls, administrerende direktør for Tican, til Jyllands-Posten.

Markedsprisen på de fineste typer dansk spæk er faldet fra cirka 15 kroner per kilo til omtrent 5 kroner per kilo. Et så markant fald i prisen kan mærkes hos indtjeningen hos både landbrug og slagterier.