Sviatchenko bliver i FC Midtjylland: Er forelsket i klubben

FC Midtjylland henter forsvarsprofilen hjem fra skotsk fodbold.

26-årige Erik Sviatchenko bytter sin lejekontrakt i FC Midtjylland ud med en permanent en af slagsen.

Det skriver de danske mestre på klubbens hjemmeside, hvor det samtidig meddeles, at aftalen kommer til at løbe over de næste fire år.

- Eriks rolle for os i dette forår kan ikke overvurderes. Han har et indgående kendskab til vores DNA, som han selv har under huden, og han både kan og vil videregive det samme DNA til klubbens yngre spillere, siger sportsdirektør Svend Graversen ifølge pressemeddelelsen.

- Han betyder meget mere og andet end det. Mennesket og brandet Erik Sviatchenko har også en stor værdi for os. Vi er meget glade for at have ham tilbage, slår sportsdirektøren fast.

Sviatchenko havde andre muligheder - men var forelsket

Ifølge FC Midtjylland havde forsvarsspilleren andre muligheder, da lejeaftalen med FC Midtjylland var ved at lakke mod enden, men han har tilsyneladende valgt at indgå en ny aftale og blive i Herning på grund af noget så banalt som forelskelse.

- Jeg har været forelsket i klubben i mere end et årti, og da jeg kom hjem på lejeaftalen her i foråret, var det som at blive nyforelsket igen, forklarer Erik Sviatchenko.

- Jeg er stolt af, og glad for, at FC Midtjylland gerne vil mig. Klubben har modelleret mig både som menneske og fodboldspiller, og på samme måde har jeg forsøgt at give noget tilbage til klubben. Jeg glæder mig til igen at være en del af et miljø, som hviler på mange af de værdier, jeg selv rummer, lyder det.

Erik Sviatchenko bliver hentet tilbage til det midtjyske fra det skotske storhold Celtic.

Fem sejre i de sidste fem kampe sendte Superliga-guldet til Herning og fik de store følelser frem.