Svends 8. maraton i sand: Den hev virkelig tænder ud

Den 19. udgave af North Sea Beach Marathon blev en særlig hård en af slagsen.

02:00

Svend Dalgaard fra Ringkøbing har løbet omkring 40 maraton i sit liv. Og i dag var 8. gang han tog de godt 42 kilometer op og ned ad vestkysten.

- Den var lige som frygtet desværre. Den hev virkelig tænder ud, fortæller Svend Dalgaard efter han er kommet i mål.

Det bliver hårdt. Ingen tvivl om det

Svend Dalgaard, maratonløber, Ringkøbing

Og løbet der foregår i sandet langs kysten er noget helt særligt. Også selv om Svend Dalgaard efterhånden er en rutineret strandløber.

- Der er jo ikke noget med at sætte rekorder her ude. Det afhænger af vind og vejr, så det er et spørgsmål om at gennemføre i min verden.

Start og mål var i Hvide Sande. Selve løbet er arrangeret af DGI Vestjylland, Ringkøbing Atletik og Motion, Hvide Sande KFUM og den lokale turistforening.

Konkurrence fra andre løb

Selv om maratonløbet i sand er populært, så blev det ikke til deltagerrekord i år.

- Vi oplever, at der er konkurrence fra andre løb. I år er der i Esbjerg og Aarhus. Normalt har det været det eneste løb, der lå på den her dag, fortæller Lei Iben Raunow Andersen, der er medarrangør af North Sea Beach Marathon. 

Læs også 7 maratonløb, 7 dage, 7 kontinenter

I dag blæste det omkring 10 sekundmeter langs vestkysten. Det var godt i medvind, men hjemturen foregik så i stedet i modvind.

- Det bliver hårdt. Ingen tvivl om det. Det bliver rigtigt hårdt, sagde Svend Dalgaard til TV MIDTVEST's reporter ude fra ruten.

Den rutinerede løber brugte 3 timer og 47 minutter på de 42 kilometer i strandsand og kraftig modvind på halvdelen af ruten.

30 sekunder hurtigere, så var han blevet nummer to.