Sved i skoene afslørede røver

En 44-årig mand fra Skive-egnen fik i går halvandet års fængsel for et røveri i et privat hjem. DNA-spor i hans glemte sko afslørede ham.

En 44-årig mand fra Skive-egnen må ærgre sig gevaldigt, efter et indbrud i december i en lejlighed i Skive. Ifølge Midt og Vestjyllands politi var manden nemlig i færd med at begå et indbrud i en lejlighed for at stjæle en bærbar computer, da beboeren, en 44-årig kvinde, kom hjem.

Kvinden ville ikke lade tyven slippe afsted med hendes computer, men han slap alligevel afsted ved at slå hende hårdt i hovedet flere gange. Til gengæld glemte han sine sko i opgangen, og de har nu afsløret hans identitet, fortæller politikommissær Bjarne Askholm fra Midt og Vestjyllands Politi.

Løsladt på grund af manglende beviser

I februar fik politiet resultatet af DNA-analysen, og på den baggrund kunne de anholde den 44-årige, som tidligere var blevet afhørt i forbindelse med røveriet, men som politiet måtte lade gå på grund af mangel på beviser.

Den 44-årige har siddet varetægtsfængslet siden, og har dermed afsonet to måneder af de 18 måneders fængsel, han blev idømt i går.

Se tidligere indslag:

To hjemmerøverier i nat 19-12-08

Hør interviewet med politikommissær Bjarne Askholm:

00:17 Luk video