Svært at blive animationsuddannet

Landsdelens sværeste uddannelse at komme ind på findes hos The Animation Workshop i Viborg.

Animation_0.jpg

Det er svært at komme ind på bacheloruddannelsen i animation hos The Animation Workshop i Viborg. Faktisk er det så svært, at kun cirka hver ottende, der havde uddannelsen som førsteprioritet, blev optaget.

En af de heldige er Frederik Overgaard Jeppesen. Han har søgt to gange før uden held, men denne gang lykkedes det.

- De første to gange, det var lidt et spark. Men når man så endelig er der, så er det jo fremragende. Det er ligesom at vinde guld til OL, kunne jeg forestille mig, siger Frederik Overgaard Jeppesen.

Stor anerkendelse i Europa

I år var der 48 pladser til de 403, der havde bacheloren i animation som deres førsteprioritet. Antallet af ansøgere er bare steget og steget. Skolen nyder nemlig stor anerkendelse rundt om i Europa, lyder det fra studierektoren.

- Uanset hvor du kontakter folk fra branchen rundt omkring i Europa og spørger efter, hvor de anbefaler at tage sin uddannelse, så peger de på os som et af de væsentligste steder, fortæller Morten Thorning, studierektor på The Animation Workshop.

Frederik Overgaard Jeppesen håber at komme til at lave computerspil, når han om tre og et halvt år er færdiguddannet.

2:05
Nogle uddannelser er sværere at komme ind på end andre, og en af de sværeste ligger i Viborg. The Animation Workshop udbyder to uddannelser og til 68 pladser var der i alt 556 ansøgere.