Suveræne Gjellerup Sdr.: Tager DM i TeamGym for 5. år i træk

Gjellerup Sdr. cementerede lørdag deres position i dansk TeamGym med den 5. DM-titel i træk.

Med DM-titlen i hånden er de regerende nordiske mestre i TeamGym klar til igen at skulle kæmpe om nordisk mesterskab til efteråret.
Med DM-titlen i hånden er de regerende nordiske mestre i TeamGym klar til igen at skulle kæmpe om nordisk mesterskab til efteråret.
Foto: Flemming Christensen

Så gjorde de det igen.

Lørdag sikrede Gjellerup Sdr. sig deres 5. DM i træk i TeamGym for senior herrer.

Det blev med en knusende sejr over de nærmeste konkurrenter i en sport, som før er blevet afgjort med meget små marginaler. Lørdag var der dog over 4 point ned til konkurrencens nr. 2 fra TeamGym Aarhus.

Hjemmeholdet fra Smilets By fik ellers lidt flere point end Gjellerup i den rytmiske serie, men midtjyderne trak fuldstændigt fra resten af feltet i deres tredje og sidste disciplin på trampet, hvor de mange tilskuere fra alle lejre i Ceres Arena rejste sig og kvitterede for springene med stående klapsalver.

Både Gjellerup Sdr. og TeamGym Aarhus har som de to øverst placerede i konkurrencen sikret sig deltagelse ved de nordiske mesterskaber, der afholdes i Sverige til efteråret.

Det var en stolt træner for Gjellerup Sdr. Andreas Stockholm, der efter konkurrencerne sagde:

- Det bliver fantastisk at starte den nye sæson op med en mesterskabstitel i bagagen. Vi kan tænke frem mod næste mål, som er NM til efteråret. Det giver ro, siger han og fortsætter:

- Jeg er meget stolt og beæret over at være bag dette hold og se gutterne kulminere i dag. De har arbejdet virkelig hårdt for at nå hertil. Det er så fortjent, fortæller den stolte træner i et interview på GymDanmarks hjemmeside.

  1. Gjellerup Sdr. S.G og I (66,366)
  2. TeamGym Aarhus (62,199)
  3. Svendborg GF (61,466) 

Men her stoppede triumfen ikke for Gjellerup Sdr. I år deltog de for første gang i senior mix-konkurrencen. Da det her endte med en anden-plads til debutanterne fra Gjellerup Sdr., betyder det, at også mix-holdet kan begynde at pakke kufferten for at deltage ved NM. Ollerup GF satte sig dog her meget solidt på førstepladsen med over fem point ned til Gjellerup Sdr.

  1. Ollerup GF (56,565 point)
  2. Gjellerup Sdr. S.G. og I. (51,399 point)
  3. Gladsaxe IF (50,466 point)

I senior damerækken lykkedes det et tredje hold fra landsdelen at indløse billet  til NM, da fusionsholdet Sæby – Viborg sluttede på en andenplads.

  1. Gladsaxe IF (57,465 point)
  2. Sæby - Viborg (55,349 point)
  3. TeamGym Aarhus (54,849 point)

TeamGym er en sportsgren indenfor gymnastik, hvor man kæmper i hold i tre discipliner: Rytmisk serie, banespring og trampet. Det er den mest populære gymnastikform inden for GymDanmark.

Her kan du læse mere om TeamGym.

Et hold herrer fra Gjellerup ved Herning har i dag nogle af Europas bedste gymnaster inden for TeamGym. I videoen kan du høre historien om en vanvittig målsætning, der blev gjort til virkelighed.