Suspenderet for to måneder siden – nu fratræder lederen af The Animation Workshop

Morten Thorning og VIA University College har indgået en fratrædelsesordning, der gør, at Thorning stopper på The Animation Workshop.

Morten Thorning skal fra 1. november ikke længere være leder af The Animation Workshop i Viborg (arkivbillede).
Morten Thorning skal fra 1. november ikke længere være leder af The Animation Workshop i Viborg (arkivbillede).
Foto: Poul Gerner / TV MIDTVEST

Morten Thorning er fra 1. november ikke længere leder af The Animation Workshop i Viborg. Det skriver VIA University College, der står bag The Animation Workshop, i en pressemeddelelse.

Morten Thorning og VIA University College har indgået en fratrædelsesordning.

Fratrædelsesordningen sker på baggrund af ledelsen i VIA University Colleges ønske om en omstrukturering af aktiviteterne på The Animation Workshop. Grundet omstruktureringen er der ikke længere ”grundlag for at fortsætte samarbejdet på en for begge parter tilfredsstillende vis”, står der i pressemeddelelsen.

Suspenderet i august

I august var der meget fokus på The Animation Workshop, da ledelsen i VIA University College valgte at suspendere Morten Thorning.

Det skete efter ’markante budgetafvigelser’, hvorefter ledelsens revisionsfirma foretog en forvaltningsrevision.

På baggrund af forvaltningsrevisionens resultater, som dog også viste, at Morten Thorning havde købt ydelser af sin nærmeste familie på The Animation Workshops regning, blev Morten Thorning genindsat i sit arbejde otte dage senere.

Budgetafvigelserne var dog så markante, at VIA University Colleges ledelse valgte at indsætte en taskforce, der i fremtiden skulle rette op på en række forhold på The Animation Workshop.

De tiltag kommer Morten Thorning nu ikke til at være en del af.

Forskningschef kaldte Thorning for ’inhabil’

Efter resultaterne fra forvaltningsrevisionens undersøgelse bragte det stor undren hos Roger Buch, der er forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Han undrede sig over, at rodet i regnskaberne og handlen med Morten Thornings nærmeste familie ikke havde haft større konsekvenser.

- Jeg synes overhovedet ikke, at man overholder loven med den fremadrettede løsning. Når man er inhabil skal man ikke være med i forhandlinger, aftaler eller noget som helst. Man skal simpelthen aflevere opgaven til en anden, sagde Roger Buch dengang til TV MIDTVEST.

Fortrød handlinger

Efter sin suspendering i august fortrød Morten Thorning, at han ikke havde haft mere styr på budgettet og på reglerne om, at han ikke måtte købe ydelser af sin nærmeste familie.

- Jeg er ked af det. Jeg er simpelthen ikke opmærksom på den regel. Jeg lægger mig fladt ned. Jeg er meget, meget mere opmærksom på det fremover, siger Morten Thorning.

Fratrædelsesordningen gør dog, at det i fremtiden ikke vil være Morten Thorning, der skal sørge for, at budgetterne hos The Animation Workshop kører efter reglerne.

Det er fremover uddannelsesdekanen og forskningschefens opgave at stå for den overordnede ledelse af The Animation Workshop.

1:42
Indslag fra 14. august: Morten Thorning fortæller om suspenderingen.