Surferne endelig på vandet i Klitmøller

​Efter næsten en uges venten kom surferne ved World Cuppen i Klitmøller endelig på vandet i dag.

Cold Hawaii
Foto: CPH LIVE

Hele ugen har surferne ventet på de rigtige vejrforhold i Klitmøller. For at kunne komme på vandet og konkurrere skal de have omkring en meter høje bølger, og det skal minimum blæse 8-10 sekundmeter. Og det gjorde det i dag.
- Det er fantastisk. Vi har ventet i snart seks dage på at komme i gang. I de år, vi har afholdt World Cuppen, har vi endnu ikke oplevet, at vi ikke kunne gøre konkurrencen færdig, fortæller Robert Sand, der er eventchef for Cold Hawaii PWA World Cup.

De kan dog ikke nå at blive færdige med konkurrencerne i dag, så surferne skal gerne på vandet igen i morgen, der er World Cuppens sidste dag. Vejrudsigterne ser dog ikke for gode ud, da prognoserne viser, at vinden kommer fra den forkerte retning.
- Vi må se, om vi kan nå hele konkurrencen i dag, men det bliver mørkt omkring klokken 20.00, og derefter kan vi ikke sejle, så jeg tror det ikke, forklarer Robert Sand.

Fornemt besøg
Trods den manglende sejlads hele ugen så fik Cold Hawaii i dag fornemt besøg. USA's ambassadør i Danmark, Rufus Gifford besøgte i dag Klitmøller.
- Jeg har hørt om Klitmøller i alle de tre år, jeg har været her i Danmark. Men beklageligt nok har jeg aldrig været her. Men i går efterspurgte jeg forslag på Facebook til, hvad jeg skulle se her i Nordjylland, og jeg synes det her lød som en fantastisk måde at bruge noget af min lørdag på, fortæller Rufus Gifford.

Udover besøg fra ambassadøren, så får Klitmøller i dag også besøg af Nik & Jay, der spiller en totaludsolgt koncert i byen. Eventchefen er glad for de fornemme besøg.
- For os er det uvurderligt. På den måde er det ikke kun surfere, der synes det er sjovt at opleve World Cuppen. Det er fantastisk at få det bredt ud til flere, siger Robert Skov.