Surfer i nød ved Hanstholm

En større redningsaktion udspillede sig mandag aften fire kilometer syd for Hanstholm. En windsurfer kom i nød på havet og blev efterfølgende fløjet med redningshelikopter til Aalborg Sygehus.

Redningspost ved havet_0.jpg

Forsvarets søredningstjeneste, JRCC, rykkede mandag aften ud med flere både og en helikopter efter en anmeldelse af, at en surfer var i havsnød ud for Hanstholm.

Anmeldelsen kom, fordi et surfbræt med sejl var fundet drivende i vandet. Hverken redningsskibe eller helikopter fandt imidlertid den forulykkede surfer.

Den forulykkede mandlige surfer blev nemlig reddet i land af to kammerater, der formentlig også er dem, der har slået alarm, oplyser Morten Olsen, Stationsleder og bådfører ved Redningsstationen i Hanstholm.

Flere redningsbåde, et redningskøretøj og en ambulance ankom til stedet.

Surferen var ifølge indsatsleder ved Thisted Brandvæsen, Søren Funder, bevidstløs og stærkt nedkølet, inden han blev fløjet med redningshelikopter til Aalborg Sygehus.

Tirsdag morgen har Midt-og Vestjyllands Politi ikke hørt nyt om surferens tilstand, men det er ifølge vagtchef Carsten Henriksen gode tegn.