Surf-VM tættere på Cold Hawaii

Thisted Kommune har sagt ja til at støtte planerne om at få VM i stand up padling til Danmark.

Verdensmesterskaberne i den specielle surf-disciplin stand up padling er kommet et pænt skridt nærmere Thy og København.

Byrådet i Thisted sagde tirsdag aften ja til at bevilge i første omgang 30.000 kroner, som Friends of Cold Hawaii kan bruge i ansøgningsfasen - og senere 500.000 kroner, hvis projektet gennemføres.

Det er planen, at arrangementet skal foregå i både Thy og København i 2017, og arrangørerne fra Cold Hawaii og hovedstaden er derfor gået sammen under overskriften Copencold Hawaii.

Det internationale surf-forbund ISA har selv bedt Cold Hawaii og København om at byde på mesterskaberne, så chancerne for, at arrangementet kommer til Danmark skulle være store - men officielt er der altså ikke faldet noget på plads.

Finn Jorsal, der har titlen præsident i Friends of Cold Hawaii, glæder sig over opbakningen fra Thisted Kommune. Han betegner VM som et "kanonstort" arrangement med omkring 300 atleter fra 50 nationer - en begivenhed der er flere gange større end de world cup-stævner, som Cold Hawaii-folkene flere gange har stået som arrangør af.

For 22-årige Casper Steinfath fra Klitmøller vil det være ekstra stort, hvis det lykkes at få det store arrangement til Danmark. Han har to gange vundet VM i stand up padling.

- Tænk hvis jeg kan forsvare mine to VM-titler og vinde guld foran mine venner og min familie i Cold Hawaii. Dét vil være stort. Jeg er vokset op i bølgerne. Jeg kender dem rigtig godt. Det vil være en stor fordel for mig, hvis VM kommer til Thy, siger han i en pressemeddelelse.