Suppleanter på vej i regionsråd

Dansk Folkeparti kunne fejre endnu et flot valg med fremgang, og faktisk er successen i flere omgange ved at tynde gevaldigt ud i listen af partiets suppleanter i Regionsrådet i Region Midtjylland.

Leif Lund.jpg

Topscorerne ved det seneste regionsrådsvalg har allerede forladt regionsrådet til fordel for andre politiske poster. Jette Skive blev rådmand i Aarhus, og Anders Vistisen er i dag europaparlamentariker. Nu er også de to suppleanter Karina Due og Tilde Bork så valgt til Folketinget. Begge sidder også i Regionsrådet, og nu skal de finde ud af, om de skal fortsætte arbejdet i regionen.

- Jeg kan ikke fortsætte i både Byrådet, Regionsrådet og Folketinget. Det er der ikke nogen mennesker, der kan overkomme, siger Karina Due fra Dansk Folkeparti.

Vælger bare én af de to at trække sig fra Regionsrådet, åbner det en plads op for en Leif Lund, der er løsgænger og tidligere DF'er i Region Midtjylland.

- Jeg har ikke forandret mig. Jeg har det samme politiske standpunkt, som jeg altid har haft. Grunden til jeg forlod Dansk Folkeparti er rent personlige årsager, hvor der blev kørt på mig lokalt. Det havde intet med Dansk Folkepartis politik at gøre, siger Leif Lund.

Derfor er han er klar, hvis der bliver en plads ledig.

- Jeg er stadigvæk parat til at gøre en indsats og kæmpe for de værdier og holdninger, som jeg har, siger Leif Lund.

Se et indslag om konsekvenserne af Dansk Folkepartis store fremgang:

2:04
DF'eren Karina Due vil forlader regionsrådet til fordel for Christiansborg. Det efterlader plads til tidligere DF'er