Supersygehuset holder rejsegilde

I dag er der rejsegilde for supersygehuset i Gødstrup. Præcis fem år efter første spadestik.

Rejsegilde
Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

Det kan være svært at finde den præcise dato for hvornår man holder rejsegilde for et byggeprojekt i flere etaper, spredt over cirka 10 år og fordelt på 37 hektar.

Ikke desto mindre er i dag en festdag på bygge­pladsen i Gødstrup, hvor man snart er færdig med første etape og godt i gang med tredje, af det som ender med at blive landsdelens nye supersygehus.

Rejsegildet for det 127.000 kvadratmeter store hospital bliver holdt præcis fem år efter første spadestik.

- Det er lidt en middelvej, vi er langt fremme med etape 1, og vi er godt i gang med etape 3. Så den dato markerer en slags gennemsnit af, hvilket stadium vi er på, forklarer Region Midtjyllands projektchef på byggeriet, Michael Hyllegaard i en pressemeddelelse.

Udover håndværkerne, var politikere, ejere og en del andre gæster inviteret ind på byggepladsen.

- Det er jo en fantastisk fornemmelse at se hvordan de seks etager begynder at skyde op. Hvordan man kan se konturene af, hvordan sygehuset vil folde sig ud de kommende to år, siger en begejstret Regionsrådsformand, Bent Hansen.

Etape 3 omfatter blandt andet den centrale hovedbygning mellem etape 1 og det psykiatriske sygehus, der under det misvisende navn etape 2 opføres til slut.

Hør her et længere interview med Bent Hansen. Blandt andet om det stormvejr han blev udsat for i forbindelse med placeringen i Gødstrup: 

1:29
 

I Gødstrup er der afsat 3,15 milliarder kroner til byggeriet af det somatiske sygehus, der efter planen skal tage imod de første patienter 17. januar 2020.