Supersygehus uden køkken

Det nye supersygehus i Gødstrup til 3,15 milliarder kroner risikerer at blive bygget uden et køkken.

Et supersygehus uden et køkken. Det kan blive virkeligheden i Gødstrup. Lige nu er byggeriet i fuld gang, men på grund af pladsmangel er køkkenet sat på stand by.

- Det vi diskuterer det er, bliver det produceret i den bygning der, eller i den bygning, eller et helt trdje sted. Det er vi ved at undersøge muligheder for, men vi er overhovedet ikke inde og snakke om kvalitetsforringelser, siger Henning Vestergaard, direktør i Hospitalsenheden Vest.

Frygter for patienters sundhed 

Usikkerheden om køkkenet har fået kost og ernæringsforbundet til at frygte for patienternes sundhed.

- Maden er så vigtig en del af en patients behandling, lige så vel som medicin. de skal have den rigtige kost i den rigtige mængde, af de rette personer, så derfor er det vigtigt at vi har køkkenet nær ved patienterne, siger Jette Nielsen, regionsformand, Kost & Ernæringsrådet.

Men for regionsrådsformand Bent Hansen er det ikke afgørende om køkkenet ligger på det nye sygehus eller på andre hospitaler.

- Der skal ingen tvivl være om, at ernæringskvaliteten skal være i top. Rådgivningen skal være i top. Men det sted som er produktionsenheden, kan altså godt ligge lidt længere væk. Det gør det rigtigt mange steder, siger formand for Region Midtjylland, Bent Hansen.