Supersygehus mangler penge

Det nye supersygehus i Gødstrup har netop skåret en hel etage væk, fordi pengene ellers ikke passer.

Supersygehuset i Gødstrup ved Herning bliver ikke helt så super. Sygehuset er nødt til at skære dybt for at få pengene til at passe. En helt etage skal efter alt at dømme pilles af byggeriet. Det skriver jp.dk.

For at få budgettet til at gå op bliver en hel etage pillet af byggeriet for at spare 75 mio. kr.

- Vi løfter en etage af, og dermed udgår enten patienthotellet eller et sengeafsnit. Den afgørelse har vi endnu ikke truffet, siger hospitalsdirektør Henning Vestergaard til avisen.

Rammer patienterne

Det er ikke første gang, at sygehusprojektet i Gødstrup er ude med sparekniven. Ind til nu er det blandt andet besluttet at udvide de daglige åbningstider i ambulatorierne og dermed gøre det fysiske mindre end planlagt.

Også kontorfaciliteterne til personalet bliver der brugt færre penge på, men først nu rammer besparelserne patienterne direkte.

- Når jeg har lavet alle de effektiviseringer, som jeg kan, og stadig mangler penge, er jeg nødt til at skære nogle funktioner væk, siger Henning Vestergaard.

Hospitalsdirektøren lægger ikke skjul på, at de nye supersygehuse har nogle meget stramme økonomiske rammer.

- Der er afsat de penge, man politisk har valgt at afsætte. Jeg kunne meget nemt have brugt mange flere penge, siger Henning Vestergaard, der har fået 3,1 mia. kr. at bygge for.

Tidsplanen er der også udfordringer med på den jyske hede. Supersygehuset skal efter planen tage imod de første patienter i august 2017, men totalrådgiveren på projektet har netop bedt om en forlængelse af byggeperioden på ni måneder. Det er dog ind til videre blevet afvist af hospitalsdirektøren og regionsrådet i Region Midtjylland.

Se indslaget om sparemanøvren.

For at budgettet kan hænge sammen er man nu nødt til at fjerne en hel etage fra Supersygehuset i Gødstrup. Det kan betyde, at sygehuset får færre sengepladser eller helt kommer til at mangle et patienthotel.