Superligaprofil stopper karrieren: Jeg har udtjent min værnepligt

Efter 15 år i Silkeborg IF har Dennis Flinta besluttet at stoppe som professionel fodboldspiller.

Dennis Flinta.
Dennis Flinta.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

En af superligaens mest rutinerede spillere siger nu stop.

Silkeborg IFs anfører Dennis Flinta har besluttet at stoppe karrieren, når hans kontrakt udløber ved årets udgang.

- Jeg har udtjent min værnepligt, kan man sige. Turen stopper her, og jeg er tilfreds med det, jeg har opnået. Selvfølgelig kunne jeg have ønsket mig, at SIF havde været tættere på toppen, men sådan skulle det ikke være, siger han i en pressemeddelelse.

Dennis Flinta er noteret for 384 kampe i Silkeborg. Han er 36 år og siger, at han er glad for at have truffet beslutningen og føler, at tidspunktet er det rigtige.

- Jeg har nydt mine år i fodbold og i SIF, men jeg vil heller ikke lægge skjul på, at de seneste år har været hårde med op- og nedrykninger, skader og en position, hvor jeg er røget ud og ind af holdet, siger han.

Det er i alt blevet til15 år i den røde Silkeborg-trøje, og Flinta har spillet under en lang række trænere som Viggo Jensen, Troels Bech, Jesper Sørensen, Peter Sørensen og Kent Nielsen.

Flinta kom til Silkeborg fra Brøndby i 2005, og selv om han har rødder på den københavnske vestegn, befinder han sig så godt i det jyske, at han og familien bliver boende i Søhøjlandet.

Hvad fremtiden skal bringe, ved han endnu ikke, men han regner med at finde et mere almindeligt 8-16 arbejde - eventuelt kombineret med lidt fodbold på et lavere niveau.