Superligaen indfører VAR fra sommeren 2020

DBU's bestyrelse har søndag godkendt, at der indføres VAR i Superligaen fra 2020/21-sæsonen.

Superligadommerne får nu hjælp til at vurdere de situationer, der kan være tvivl om.
Superligadommerne får nu hjælp til at vurdere de situationer, der kan være tvivl om.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Dommerne i Danmarks bedste fodboldrække, Superligaen, får fra sæsonen 2020/21 videohjælp til at bekæmpe kampafgørende dommerfejl.
    
På et bestyrelsesmøde har Dansk Boldspil-Unions (DBU) bestyrelse formelt godkendt at indføre Video Assistant Referee (VAR) i Superligaen.
    
Det bekræfter DBU.
    
Det kommende år skal dommerne - både dem på banen og dem i videorummet - uddannes til at kunne betjene VAR.
    
Videohjælpen kan komme dommerne til undsætning i forbindelse med scoringer, mulige straffespark, røde kort og i forbindelse med identificering af den spiller, som skal modtage et kort.

Lange pauser

Kampdommeren kan vælge at følge anbefalingerne fra VAR-dommeren eller selv gå ud og kigge situationerne igennem på en monitor nær sidelinjen.
    
VAR er blevet kritiseret for at skabe for lange pauser i spillet, når først videodommerne og siden eventuelt kampens hoveddommer skal se videobillederne igennem, inden en endelig beslutning træffes.
    
VAR gjorde for alvor sit internationale indtog under VM-slutrunden i Rusland sidste sommer, selv om det i sæsonen op til VM blandt andet var brugt i Bundesligaen og Serie A.
    
Fra den kommende sæson indføres VAR også i Premier League, og om et år følger Superligaen altså efter de pengestærke og prestigefyldte ligaer.
    
/ritzau/