"Super"-strand på eget initiativ

Det er to år siden, at fire vestjyske kommuner første gange talte om ambitioner om superstrande. Nu har de fået nok af ventetiden i Hvide Sande.

Strandene ved den jyske vestkyst ligner ikke ligefrem de strande, som man ser ved Middelhavskysten. Det er ellers ambitionerne med det begreb som fire kommuner i 2011 begyndte at kalde super-strande.

Lemvig-, Thisted-, Holstebro- og Ringkøbing-Skjern Kommune står bag ideen om super-strandene, hvor det er meningen, at der skal komme bedre forhold for turister i form af parkeringsforhold, solsenge, toiletter ved stranden og ikke mindst livreddere.

Men der er ikke sket noget, og de er trætte af at vente i Hvide Sande.

- Det er vigtigt at holde på turisterne, og det er vigtigt, at de får value for money, siger Suzi Apelgren, der er projektleder ved turistforeningen i Hvide Sande, som på egen hånd er begyndt at skabe en superstrand.

Skeen i den anden hånd

På grund af den lange ventetid har turistforeningen i Hvide Sande besluttet selv at gøre noget ved projektet. Hen over sommeren har de lavet flere tiltag.

- Gæsterne kan få en lækker madkurv bragt ned på stranden, og de kan leje en strandstol, så de ikke skal proppe bilen med alt muligt. Vi har også opsat koldtvandsbrusere, så man kan få skyllet salt og sand af kroppe, siger Suzi Apelgren.

Tiltagene falder i god jord hos strandens gæster.

- Jeg synes, det er rart, at de har taget initiativ til at lave det her nede, fordi der er så meget vandsport i forvejen, siger Jesper Kaiser fra Aarhus, der i dag er kommet på stranden for at surfe.

02:05 Luk video