Super-slagteri tabt for Midt- og Vestjylland

Danish Crown har netop besluttet, at hvis deres nye super-kreaturslagteri skal bygges, så bliver det i Holsted i Vejen Kommune. Dermed står slagterierne i Holstebro og Skjern til lukning.

Der har været hård kamp mellem flere jyske kommuner om at få Danish Crowns nye super-slagteri til byen. Ikast Brande, Herning og Ringkøbing-Skjern var med blandt kandidaterne til det aller sidste. Men slaget er nu tabt.

Hvis det nye slagteri skal bygges, bliver det nemlig i Holsted i Vejen Kommune. Dermed går de midt- og vestjyske kommuner glip af et nyt slagteri som ville trække cirka 300 nye arbejdspladser til den pågældende kommune.

Samtidig betyder dagens beslutning, at flere slagterier står til lukning. Hele produktionen skal nemlig samles på det nye super-slagteri, og medarbejderne på de øvrige slagterier vil blive tilbudt arbejde på det nye slagteri.

- Det har været meget positivt at opleve den store interesse fra kommuner over hele landet, og derfor har vi også været grundige i vores overvejelser. Men der er rigtig mange faktorer, der spiller ind i sådan et regnestykke, og analyserne peger på, at Vejen er det bedste bud, siger direktør i Danish Crown Beef, Lorenz Hansen.

 

Se her borgmester i Ikast Brande, Carsten Kissmeyer og borgmester i Herning, Lars Krarup's reaktion på Danish Crown's beslutning: