Super-Lauge var på forkant i ungdommen

Rasmus Lauge var god for herrelandsholdet mod Ungarn lørdag, og han viste lovende takter allerede som 10-årig.

20180113-220351-2_35mb.jpg
Foto: Scanpix / GEORGI LICOVSKI

Man kan vist roligt sige, at Rasmus Lauge var på forkant i Danmarks EM-kamp mod Ungarn. Han var kampens bedste spiller og scorede syv gange på otte forsøg.

Allerede som ungdomsspiller viste den Bjerringbro-fødte håndboldspiller også lovende takter. Som 10-årig begyndte håndboldkarrieren, og hurtigt kunne hans daværende træner se potentiale i drengen.

Jens Steffensen er nu U18-træner i BSV.
Jens Steffensen er nu U18-træner i BSV.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

- Det, der var specielt, var, at han kunne finte i begge retninger. Der var han på forkant med hans jævnaldrende, så man kunne godt se, at han kunne noget, siger Jens Steffensen, der var ungdomstræner for Rasmus Lauge.

Fra venstreback scorede han de fleste mål dengang, men skader givet karrieren bump på vejen.

- Det har været undervejs længe, men qua de mange skader, han desværre er løbet ind i, så har det også ladet vente på sig, siger Jens Steffensen.

Dedikationen har dog aldrig været til at tage fejl af. I gymnasiet forberedte Bjerringbro-drengen sig på en fremtid som udlandsprofessionel.

- Da han startede på gymnasiet i Bjerringbro, skulle han vælge sprogfag. Der valgte han selvfølgelig tysk, da han jo skulle spille i den tyske Bundesliga, og det er et meget godt bevis på det, siger Jens Steffensen.

Rasmus Lauge og Danmark spiller næste kamp til EM mandag klokken 20.30, hvor modstanderen er Tjekkiet. 

2:01
 
Foto: TV MIDTVEST