Sundhedsekspert om Thy-Mors: Et grelt tilfælde

Professor i sundhedsøkonomi er rystet over episoden på Sygehus Thy-Mors. Nu efterlyser han et register over de læger, der har været involverende i lignende sager.

sygehus20thymors20ext.jpg

- Patientsikkerheden og kvaliteten af det lægefaglige arbejde er det skal være i absolut højsædet i det danske sundhedssytem. Og det har det ikke været på Sygehus Thy-Mors, siger Professor i sundhedsøkonomi ved Aarhus Universitet, Jes Søgaard

Professoren, der også er chef for dokumentation og kvalitet ved kræftens bekæmpelse, er rystet over hændelserne på Sygehus-Thy Mors, der i flere år har givet en læge lov til at behandle patienter - på trods af at sygehuset har modtaget flere advarsler.

- Det er beklageligt, at man er begyndt at sætte driftshensyn til de mindre lokale sygehuse over patientsikkerheden. Det er det, jeg oplever, der er sket i den her sag. Både fra sygehusets side og fra tilsynsmyndighederne, siger Professor i sundhedsøkonomi ved Aarhus Universitet, Jes Søgaard.

Jes Søgaard fortæller, at det ikke er første gang, han oplever, at patientsikkerheden er på spil.

- Men den her sag er så grel, at det overraskede mig. Det er ikke godt nok, at man i den grad kompromitterer patientsikkerheden for at sikre, at der er læger nokl til at drive sygehuset.

Efterlyser læge-register

Efter sagen om fejlbehandling på Sygehus Thy-Mors er kommet frem, mener proffesoren, at det er på høje tid, der bliver oprettet et register over den slags hændelser, der er sket på Sygehus Thy-Mors

- Afdelingsledelsen, som skal ansætte de her læger, skal have let adgang til at se, om der har været sager med de pågældende læger. Så nu må vi ha det her register over den slags hændelser, fortæller Jes Søgaard.