Sundhedscenter klar til brug

Sundhedscenter Viborg blev mandag indviet. Og det gavner både personale og borgere, at de ansatte tværfagligt kan sparre med hinanden.

140303_SundhedscenterViborg.jpg

Mandag var der indvielse af Sundhedscenter Viborg. Centret samler flere af Viborg Kommunes tilbud under ét tag.

- Det er sådan et bredt spektrum af fagfolk, som mødes her, og som også kan skabe nogle nye ting sammen. I dagens sundhedsvæsen er vi simpelthen nødt til at tænke tværfagligt, siger Marianne Toppenberg, der er leder af Sundhedscenter Viborg.

Gavner alle parter

Forinden Viborg Kommune har også Holstebro og Silkeborg Kommune taget sundhedscentre i brug. Det har nemlig vist sig at være gavnligt for både personale og borgere, når der er gode sparringsmuligheder.

- Faglig sparring er jo meget mere tilgængelig nu, hvor vi sidder side om side med både kontinent- og sårsygeplejerskerne, så vi lige kan gribe fat i dem og få gode råd til, hvordan vi skal gøre fremover, fortæller Sanne Korsgaard, der er sygeplejerske på sygeplejeklinikken ved Sundhedscenter Viborg.

Foruden sygeplejersker er der også fysioterapi, demenscenter, kostvejleder og en café, der er drevet af psykiatribrugere. Det forventes, at knap 45 borgere dagligt vil benytte sig af centrets faciliteter.