Sultestrejke på asylcenter

På asylcenteret i Hanstholm sultestrejker 10 syriske kurdere. De må ikke blive i Danmark - og de må heller ikke rejse hjem.

asyl1.jpg

En hverdag på et asylcenter uden vished om fremtiden er blevet for meget for 10 beboere på asylcenteret i Hanstholm.

Strejket siden starten af maj

Alle de 10 sultestrejkende er syriske kurdere. Fælles for dem alle er, at de har fået afslag på at blive i Danmark, men de kan heller ikke rejse tilbage til Syrien, da Danmark har stoppet alle hjemsendelser til landet på grund af uroligheder.

De 9 startede kampen i dag, torsdag morgen, mens den 32-årige Aram Hussin har sultestrejket siden starten af maj. Aram Hussin har boet på asylcenteret i Hanstholm i to år - nu er han træt af at vente, uden at vide hvad der skal ske med ham. Men selvom tilværelsen som uvidende asylansøger plager ham, fortæller han, at han heller ikke ønsker at komme tilbage til Syrien.

- Vi kan ikke tage hjem, for så risikerer vi at blive slået ihjel. Det er det man gør, med de folk der er flygtet fra Syrien og har søgt asyl i andre lande, fortæller 32-årige Aram Hussin til TV/MIDT-VEST.

Under sultestrejken har Aram Hussin to gange været på Thisted Sygehus for at blive tilset af en læge, men han fortæller, at han har det okay.

56 sultestrejker

Det er ikke kun i Hanstholm, de sultestrejker på grund af den uvisse fremtid. Masoud Osman fra Støttekomiteen for Syrien fortæller, at der lige nu er 56 syriske kurdere i Danmark, der sultestrejker. For at støtte de 10 beboeres kamp i Hanstholm har komiteen nu givet et telt, de kan være i.

I alt sidder der 100 asylansøgere i centeret i Hanstholm, som har fået afslag på opholdstilladelse, men ikke kan komme tilbage til hjemlandet.

 

32-årige Aram Hussin har sultestrejket siden starten af maj

asylstrejke1.jpg

 

De sultestrejkende asylansøgere sætter telt op

teltasyl.jpg

 

Se indslaget om asylansøgerne her:

 

2:01
Siden i morges har ti kurdere fra Syrien sultestrejket på asylcentret i Hanstholm. De er utilfredse med at de har fået afslag på asyl.