Succesordning til par i krise fortsætter

Par med ondt i samlivet får også fremover gratis terapi og kommunikationskurser i Ringkøbing-Skjern Kommune. Kommunen har besluttet at forsætte succesordning.

parterapi.jpg

Når byrådet i Ringkøbing-Skjern kommune på tirsdag vedtager budgettet for næste år, så er der sat penge af til gratis parterapi.

En halv mio. kr. om året

Ialt vælger politikerne at sætte en halv mio. kroner af om året i den næste fire år, så forældre med hjemmeboende børn under 18 år helt gratis og ganske anonymt kan søge hjælp hos en psykolog eller terapeaut.

- Vi ser det som en del af en forebyggende indsats. Det er svært at regne ud, hvad det koster hvis et par vælger at gå fra hinanden, men vi ved, at der er store omkostninger forbundet med skilsmisser - både økonomiske og menneskelige, og derfor vælger vi at sætte penge af til det, siger borgmester Iver Enevoldsen, Venstre.

Her kan du se interview med Rita og Karsten Rabjerg, der har været på kursus. Artiklen fortsætter under video'en:

7:21
parkurser

To årigt forsøg

Kommunen har i to år kørt et forsøg, hvor der var afsat 400.000 kroner om året til gratis parterapi, og interessen for tilbuddet har været overvældende.

- I 2011 søgte 56 par hjælp gennem den gratis parterapi og pengene var brugt på fire måneder. Det overraskede os lidt, at søgningen var så stor. Vi var nok klar over, at der var et behov, men det er  jo Vestjylland, så vi var spændte på at se, om folk også ville bruge tilbuddet, fortæller Jytte Duus, der er leder af Sundhedsplejen, Børn og Familie i Ringkøbing Skjern Kommune.

Lært at kommunikere bedre 

I 2012 har omkring 40 par indtil nu benyttet muligheden for terapi. Derudover har kommunen i år udvidet tilbuddet med et såkaldt PREP-kursus, som er et kommunikations-kursus, også for par og ægtefolk. Det er sådan et kursus, Rita og Karsten Rabjerg har deltaget i.

Her bliver de undervist i at lære at lytte til hinanden og undgå dårlig kommunikation.

Læs mere om PREP-kurserne her 

Også PREP-kurserne fortsætter som et gratis tilbud. Dem har kommunen afsat 100.000 kroner til hvert år i de næste fire år. Dette års kurser er fyldt op, men der starter nye hold op i 2013.

Vigtigt for børnene

At tilbuddene nu bliver permanente glæder kristendemokraten Kristian Andersen. Han var manden, der for to år siden fik ideen om at gøre det gratis at søge parterapi.

- Jeg er glad for, at vi har gjort tilbuddet permanent ved at afsætte 2.4 mio. kroner over de næste fire år til de tiltag her og jeg er glad for at der i byrådet er så stor opbakning til det, at 25 byrådsmedlemmer de nikker til det her, siger han.