Succes med indsats mod liggesår

Sygehus Thy-Mors har næsten fået udryddet alle tilfælde af liggesår hos patienterne. I dag kom danske og udenlandske eksperter forbi for at høste erfaringerne fra sygehuset.

20082012liggesar.jpg

Sygehus Thy-Mors er ét af fem danske sygehuse, der har været med i projekt Patientsikkert Sygehus. Her har de blandt andet arbejdet intensivt med at mindske antallet af liggesår hos patienterne. En indsats som har båret frugt.

Siden april har der kun været ét tilfælde af liggesår i Thisted. Normalt oplever de omkring 50 liggesår om måneden.

 - Det er centralt, at man hele tiden er opmærksom på problemet, så man opsporer tryksporene, inden de opstår. Man skal systematisere, hvordan man holder øje med samtlige patienter på hele sygehuset, fortæller sygehusdirektør Michael Storm Klausen på Sygehus Thy-Mors.

Eksperter hentede viden

I dag var flere eksperter forbi Sygehus Thy-Mors for at suge erfaringer til sig. En af dem var Carol Haraden, der er en international ekspert i patientsikkerhed.

 - Nogen af de ting, som jeg har set på sygehuset i dag, er noget af det bedste, som jeg har set i verden i forhold til behandlingen af tryksår, siger Carol Haraden.

Liggesår er betegnelsen for den type sår, som opstår ved, at et vedvarende tryk stopper for blodtilførelsen, hvorved det berørte væv dør.

Særligt baller, hofter og hæle er udsatte områder.

2:01
Sygehus Thy-Mors har udryddet liggesår hos patienter, og eksperter henter viden fra Sygehuset i Thisted.